Voor alle peulvruchten geldt dat ze een nacht in de week gezet moeten worden
en ongeveer 1,5 uur koken Per persoon is een kopje voldoende.
Peulvruchten zijn ook heerlijk als vleesvervanger.
Witte bonen zijn lekker met ketchup curry en knakworsten of shoarma
en zilveruitjes met augurken.
Bruine bonen kunnen gegeten worden met gesmolten boter, stroop,
azijn, zilveruitjes en augurken.Maar ook heerlijk in de Chili con carne.
Wieringer bonen is een heel exclusief boontje
Citroenbonen hebben een soortgelijke smaak als witte bonen
met dit verschil dat de schil net iets stugger is dan witte bonen.
Kievitsbonen zijn nog iets stugger dan de citroenboon maar ook weer lekker met
ketchup curry en zilveruitjes met augurken en shoarma of knakworstjes.
Schokkers kunnen gebruikt worden als groente-vervanger maar ook door de erwtensoep.
Als maaltijd lekker met gewoon een gekookte aardappel en wat jus en eventueel een stukje vlees.
Grauwe erwten kunnen gemakkelijk klaargemaakt worden met gebakken spekjes en piccalilly.
Hieronder staan nog een aantal diverse recepten van peulvruchten.